A konkurencia oldalai jóval rosszabbak mégis előttem vannak, miért van ez?

A konkurencia oldalai jóval rosszabbak mégis előttem vannak, miért van ez?

google chrome képernyőkép

Számos oka lehet, hogy egy jóval rosszabb oldal megelőz egy jobbnak ítélt másik weboldalt. Megfigyelések szerint a Google az algoritmusában olyan megoldásokat is használ, ami a szakembereket bizonytalanná teszi. Ez alatt azt kell érteni, hogy becsap és olyan oldalakat helyez előre amik nem felelnek meg az algoritmusának és ezzel a szakembereket kétség beejti. A szakmabeliek ezeket az oldalakat egyszerűen kakukktojásnak nevezik.

Miért jó ez neki?: A természetes lista eléréshez ki kell szorítani a szakembereket a piacról, hogy nem a keresőoptimalizáló szakember manipulálja a találati listát, hanem a kereső maga. Nem beszélve arról, hogy így a google veszít a bevételeiből mert nem használják a Adwords rendszerét. Ahhoz, hogy meg lehessen állapítani, hogy mitől jobb vagy rosszabb az előttünk lévő oldala, azt egy részletes elemzéssel lehet megállapítani.

2018-ban az alap algoritmus (ami egy háznál az alapok) újra terveztek és ennek hatására óriási mozgások voltak tapasztalhatók a piacon. A google szóvivője azt nyilatkozta, hogy semmi baj nincs azokkal az oldalakkal, akik hátrébb sorolódottak, csak változnak a dolgok egyszerűen. Sőt azt is kifejtette a szóvivő, hogy nincs semmi baj és ne próbáljunk meg kapkodni, mert az csak ronthat a dolgokon. Könnyű ezt annak mondani akinek nem a megélhetése múlik rajta, legalábbis mi így gondoljuk.
google algoritmus