Tévhitek és tények a keresőoptimalizálásban.
  • info@sarkadiseo.hu
  • 06 (70) 940-2856
  • Hétfő - Péntek | 08:00 - 17:00
  • Keresőoptimalizálás (SEO) újra töltve 2023, mert bármi történjen mindig mindenki a Google-ban keres!

Tévhitek és tények a keresőoptimalizálásban

SEO tévhitek logo

A keresőoptimalizálással foglalkozó cégek vállalkozók beleesnek abba a hibába sokszor hogy nem jól illetve nem egyértelműen értékesítik a szolgáltatásukat. A lentebb felsoroltak érdemes elolvasni és átgondolni mert a vállalkozása végét jelentheti.
Több vásárló lesz:
Ezt így kijelenteni nem igazán lehet. A keresőoptimalizálás azt a kritikus problémát oldja meg hogy látogatót hoz az ügyfének. A látogatót meg kell győzni hogy az oldalról vásároljanak vagy ellátogassanak a boltba. Ezeket a meggyőző módszereket a cégtulajdonosoknak kell eszközölni ez nem seo-s művelet.

2-3 hét és az első között lesz az oldal:
Vannak olyan cégek, vállalkozók akik ígérnek egy időpontot amikorra jobb helyen fog megjelenni az oldal. Ezeket az ígéreteket semmivel sem lehet alátámasztani ezért teljesen valótlanok. Az esetleges javulás vagy romlás az adott időn belül csak a szerencse műve mert senki sem tudja pontosan hogy az algoritmusok mikor fognak lefutni. Kisebb változások persze lehetnek jelene estben csak a nagyobb helyezésjavulásról beszélek.

Nincs eredmény, biztos nem foglalkoznak az oldalammal:
Miután egy cég elvállalta az oldal optimalizálását akkor ők ebből szeretnének megélni. Ahhoz hogy bevételt generáljanak helyezéseket kell elérniük. Az első lépésekkel egy weboldalnál csak 1x kell foglalkozni, a folyamatos műveletek között a linképítés a fontos amivel foglalkoznak. Ennek nincs semmilyen látható látványos eredménye mert ez a háttérben zajlik.

Nincs pénzem mert nem hoznak eredményt:
A mai világban nagy meggondolatlanság csak és kizárólag 1 médiumra (SOE) koncentrálni és attól várni a bevételt. A keresőoptimalizálás egy időigényes művelet amire türelmesen kell várni. A bevételről az első pontban (Több vásárlóm lesz) adtam részletesebb tájékoztatást.

Nem éri meg kereső optimalizáltatni:
Miután csak a helyezések után fizet és addig semmilyen fizetési kötelezettsége sincsen (a legtöbb cégnél) ezért mondhatni ingyenesen jut el addig amíg látogatók jönnek az oldalra, amiből profit lehet. Az hogy lesz e vásárlás az a szolgáltató vagy értékesítő tevékenységtől függ hogy megéri e a vevőnek.

Példa: Van az első helyen egy cég az arany gyűrű szóval. Ezen az oldalon a termékek átlag ára 30-40%-al többe kerül mint a konkurencia árai. Egy vásárló aki megfontoltan vásárol több oldalt is át fog nézni összehasonlítás képpen. Természetesen ha van máshol ugyan az a termék jóval olcsóbban akkor onnan fogja megvásárolni.

Odaadtam minden hozzáférést az oldalamhoz nekem ennyi volt a dolgom:
Ahhoz hogy teljes mértékben sikeresen lehessen egy oldalt kereső optimalizálni szükség van a teljes hozzáféréshez. Egy oldalon minél több információ van annál többet ér ezt vallja a google (persze az adott témában). A keresőoptimalizáló szakemberek nem értenek mindig mindenhez ezért szükségük van információkra a termékekkel vagy a szolgáltatásokkal kapcsolatban.

Minden héten 3x írok majd e-mailt meg felhívom 2x mert ha sürgetem biztos gyorsabban lesz eredmény:
Sajnos ez negatív tapasztalat hogy vannak olyan ügyfelek minden cég életében akik folyamatosan értesülni akarnak mindenről és megpróbálnak sürgetni. Aki ért a seo-hoz vagy elolvasta az oldalam az tudhatja hogy ez a módszer nem hoz semmilyen megoldást. A folyamatos megkeresésnek csak az lehet az eredménye hogy a szakembernek nincs ideje dolgozni mert úgymond ügyfélszolgálati munkakört tölt be.

Felbérlek 2 céget is mert úgy biztos gyorsabban fog menni:
Ez a lehető legrosszabb megoldás amit egy vállalkozó elkövethet. A seo-t sok féle képpen lehet csinálni mint ahogy eddig is olvashatta. 2 különböző cég főleg ha nem is tudnak egymásról csak romba döntheti az eddig felépített munkát.

Elkezdtek foglalkozni az oldalammal és egyből visszaesett, a cég hibája:
Megint csak a google algoritmusokat tudom felhozni mint "bűnösöket". A javulások a munka megkezdésével van hogy gyorsan veszít a helyezéséből. Ennek több oka is lehet az egyik a fentebb megjelölt ok a másik pedig hogy a google észleli hogy az oldal hírtelen nagyon sok javuláson esett át.

Mivel ők foglalkoznak az oldalammal ezért meg kell csinálniuk mindent amit kérek:
Ez nagyon relatív hogy melyik cég mit vállal be. Természetesen az együttműködés érdekében nagyon sokszor megteszik amit az ügyfél kér de ha ez nincs benne a szerződésben akkor semmilyen kötelezettség nem terheli a szakembereket.
google algoritmus