Hogyan tudom nyomon követni a helyezéseket?
  • info@sarkadiseo.hu
  • 06 (70) 940-2856
  • Hétfő - Péntek | 08:00 - 17:00
  • Keresőoptimalizálás (SEO) újra töltve 2023, mert bármi történjen mindig mindenki a Google-ban keres!

Hogyan tudom nyomon követni a helyezéseket?

webmestereszközök logo
Röviden: manuálisan a google-be beírva egyesével leszámolva. Ez a módszer nagyon lassú és nagyon pontatlan. 2017-óta a telefonon való böngészés robbanásszerű növekedésével új mobil találati listát alakított ki a google amit 2018 márciusban élesített be. Webmester eszközök is alkalmasak a helyezések követésére Ez annyit jelenet, hogy telefonon, tableten, számítógépen más és más lehet a találati lista. Nem beszélve ha telefonon keresünk akkor a fizikai helyzetünk is óriási befolyással jár.

PL: ha fodrászt keresünk Budapesten a Blaha Lujza téren akkor a pár kilométeren belüli cégeket fogja előrébb sorolni a google. Így a találati lista akár 100 méterenként is változhat.

A google belekezdett a sokak számára idegesítő személyre szabott találati listába. Rengeteg olyan eszköze van ami adatokat gyűjt a felhasználókról a tudatukon kívül. Példaként elég, ha csak a gmail szolgáltatását említem. Ezeket az adatokat feldolgozza és felhasználja a találati lista elkészítése közben. A tabletek és okostelefonok fejlődésével külön találati listákat lehet tapasztani mivel a kereső a mobilbarát és responzív oldalakat előtérbe helyezi.

Számos olyan weboldal található, amik rendelkeznek helyezés vizsgálóval ezeket érdemes lehet használni. A találati listán az olyan oldalak, amiket gyakran keresünk a google automatikusan előtérbe helyezi, miközben az az oldal valójában másnak nem abban a pozícióban jelenik meg. Ez is mutatja, hogy a keresési szokásainkat is követi a kereső. Az ilyen jellegű “valótlan” találati listákat az inkognitó ablak használatával lehet elkerülni. Ez egy olyan eszköz, amivel úgymond “névtelenül” lehet keresni és semmi sem befolyásolja a találati listát. Amikor meg van nyitva a böngészőnk PL: Google Chrome akkor a következő billentyűkombinációval lehet ezt a módot előhozni: CTRL+Shift+N.

Nem csak weben, hanem a számítógépre letölthető programokkal is nyomon lehet követni az oldalakat ilyen pl a Free Monitor for Google. Illetve az okos telefonok is találhatóak alkalmazások.

Webmester eszközök is alkalmasak a helyezések követésére:

Ez az eszköz ahogy a nevében is benne van a webmestereknek lett kitalálva, hogy akik nem foglalkoznak komolyabban a keresőoptimalizálással, azok itt nagyvonalakban nyomon tudják követni az eseményeket, helyezéseket. Nagyon sok hasznos eszközt tartalmaz ez a rendszer amit a keresőoptimalizáló szakemberek is napi szinten használnak.
google algoritmus